IZVEŠTAJ SA JAVNOG ČASA SOKOLA ODRŽANOG 24.05.2015. U BATAJNICI

 

Času su prisustvovali roditelji vežbača i mnogobrojni prijatelji Sokolskog društva Batajnica i sokolskog pokreta kao i mnogi građani (oko 300 gledalaca). Susretu je prisustvovao i Potpredsednik Saveza Soko Srbije Prof. Petar Stakić, Sekretar Saveza Ivan Živanović, članovi Predsedništva Saveza Prof. Gordana Burmudžija i Jelena Kovačević, Predsednik Sokolskog Saveza Beograda Milisav Živanović, kao i Predsednici Sokolskih društava Pančevo i Šabac Prof Slavica Vučković Marjanović i Prof. Jovan Knežević. Voditelj programa je bio Milija Pantović.


Posle svečanog defilea, skupu se obratio predsednik Sokolskog društva Batajnica Stevan Ličanin, koji je pozdravio sve prisutne i poželeo uživanje u izvođenju akrobacija učesnika programa.


Program Javnog časa bio je raznovrstan i atraktivan, a započeo je izvođenjem najmlađih vežbača uzrasta od 3 do 4 godine. Program je završen vežbanjem najstarijih vežbača iz Batajnice.


Redosled nastupa je bio sledeći:
Pozdravne ceremonije
1. Sokolsko društvo Batajnica - Dečije zabavište
2. Sokolsko društvo Sremska Mitrovica- Ljubav nije stvar
3. Sokolsko društvo Matica Beograd- Prikaz elemenata na parteru
4. Sokolsko društvo Batajnica - Karate sekcija
5. Sokolsko društvo Batajnica - Kolaž
6. SU Šabački Soko - Prikaz koreografije sa školskog takmičenja
7. Sokolsko društvo Batajnica - Tae Kwan Do sekcija
8. Sokolsko društvo Pančevo- Prikaz gimnastičkih elemenata na parteru
9. Sokolsko društvo Batajnica - Mocart kuglice
10. Sokolsko društvo Sremska Mitrovica- Solo tačka
11. Sokolsko društvo Batajnica - Akrobatske veštine

Kao završna vežba nastupile su vodnice Sokolskog društva Batajnica sa prikazom akrobatske i parterne gimnastike.

batajnica

U prikazu se ogledao hronološki rad, kako se pravilno radi i vežba u sokolskim društvima, od najmlađih početnika, do onih koji izvode najteže gimnastičke elemente i skokove. Tako su prisutni imali prilike da uživaju u predivnim koreografijama i kostimima vežbača, estetici pokreta, tematskim prikazima rada i divno odabranoj muzici. Oduševljenja je bilo na pretek, a vežbači su nagrađeni aplauzima prisutnih. Ukupno je nastupilo 110 vežbača.


Za učešće na ovom Javnom času, vežbačima, trenerima i sokolskim društvima dodeljene su zahvalnice.


Nakon nastupa, organizovano je zajedničko posluženje za sve prisutne, vežbače i gledaoce. Rastali smo se sa željom da ovakvih nastupa bude sve više, da mlade edukujemo u pravom smeru kako bi se deca u sve većem broju bavila sportom, vežbanjem.


Ministarstvo omladine i sporta Republike srbije u značajnoj meri je doprinelo realizaciji ove aktivnosti uplatom sredstava za njeno održavanje.

Video klipove nastupa svih učesnika možete videti na našem YOUTUBE kanalu.

Za vise slika kliknite >>>OVDE<<<

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži