VELIKI USPEH SOKOLA SRBIJE NA 42. OTVORENOM PRVENSTVU BEŽIGRADA U SKOKOVIMA SA MALE TRAMBOLINE

 

U organizaciji Sokola Slovenije i Sokola Bežigrada u Ljubljani je 06.05.2017 održano Otvoreno prvenstvo Bežigrada u skokovima sa male tramboline. Na takmičenju je nastupilo preko 600 takmičara u svim kategorijama.

Našu zemlju su u organizaciji Sokolskog Saveza Srbije uz pomoć i podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije predstavljalo 80 učesnika iz Sokolskog društva Beograd Matica, Sokolskog društva Batajnica, Sokolskog društva Vršac, Sokolskog društva Bor, Sokolskog društva Pančevo i Sokolskog sportskog kluba Stari Dif.

Seniorska ekipa SD Beograd Matica

Naši učesnici postigli su veoma zapažene rezultate na ovom takmičenju koje je drugo najjače u ovoj disciplini u Evropi. Sokolsko društvo Batajnica je u kategoriji cicibanke osvojila 8. mesto, u kategoriji mlađe devojčice 14. mesto u kategoriji starije devojcice 9. mesto i u kategoriji omladinki odlično 4. mesto. SD Vršac je u kategoriji mlađih devojčica osvojio 9. mesto a u kategoriji starijih devojčica 6. mesto. SD Beograd Matica je u konkurenciji seniora osvojilo 2. mesto kao i u kategoriji veterana gde je takođe osvojeno 2. mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Stevan Stojilković iz SD Beograd Matica je u kategoriji stariji dečaci osvojio srebrnu medaqu.

Tokom takmičenja je dogovoreno da takmičari iz Slovenije učestvuju na Otvorenom sokolskom prvenstvu Srbije u novembru mesecu 2017 godine.

Pored takmičenja naši učesnici su posetili i kulturno istorijske znamenitosti grada Ljubljane a takođe su obišli i Bledsko jezero.

       BILTEN SA TAKMIČENJA MOŽETE PREUZETI >>>OVDE<<<

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži