JAVNi ČAS „SEĆANJE NA MILIJANU KRSTIĆ“

U organizaciji Sokoloskog društva Batajnica, Sokolskog Saveza Srbije i Sokolskog Saveza Beograda, dana 27. maja sa početkom u 11 sati, u prostorijama Sokolskog društva Batajnica, održan je JAVNI ČAS – „SEĆANJE NA MILIJANU KRSTIĆ“​. Javnom času su prisustvovali predsednik Sokolskog društva Batajnica – Milija Pantović, potpredsednik Sokolskog drustva Batajnica Zlatomir Zlatanović, predsednik Sokolskog saveza Srbije Petar Stakić, sekretar Sokolskog saveza Srbije Ivan Živanović, predsednik Sokolskog Saveza Beograd Mića Živanović, svi članovi predsedništva Soko Batajnica, predstavnici i deca iz sokolskih duštava iz Pančeva, Sremske Mitrovice, Sefkerina i SD Beograd – Matica.

Času su prisustvovali roditelji vežbača i mnogobrojni prijatelji Sokolskog društva Batajnica, sokolskog pokreta kao i mnogi građani (oko 200 gledalaca). Voditelj programa je bila Jovana Oparnica.

Posle svečanog defilea, skupu se obratio predsednik Sokolskog društva Batajnica Milija Pantović.

Program Javnog časa bio je raznovrstan i atraktivan, a započeo je izvođenjem najmlađih vežbača iz Batajnice uzrasta od 4 do 6 godine, sa tačkom „Poligon spretnosti“, zatim je nastupala karate sekcija SD Batajnica sa svojom najmlađom grupom, potom SD Sremska Mitrovica sa prikazom gimnastičkih elemenata koje su izvodili dečaci uzrasta 6-8 godina. Sledeći su opet bili domaćini sa srednjom grupom 1 i prikazom elemenata, karate sekcija sa svojom starijom grupom, gimnastičarke srednje grupe 2 takodje sa prikazom gimnastičkih elemenata i akrobatike. Potom gosti tj SD Pančevo, tačka „Prikaz elemenata na parteru“, gimnastičarke SD Batajnica starija grupa, karate sekcija SD Batajnica koja je prikazala tehniku samoodbrane. Na kraju su SD Batajnica, SD Sremska Mitrovica i SD Beograd – Matica prikazali skokove sa male tramboline.

U prikazu se ogledao hronološki rad, kako se pravilno radi i vežba u sokolskim društvima, od najmlađih početnika, do onih koji izvode najteže gimnastičke elemente i skokove. Tako su prisutni imali prilike da uživaju u predivnim koreografijama i kostimima vežbača, estetici pokreta, tematskim prikazima rada i divno odabranoj muzici. Oduševljenja je bilo na pretek, a vežbači su nagrađeni aplauzima prisutnih. Ukupno je nastupilo 160 vežbača.

Za učešće na ovom Javnom času, vežbačima, trenerima i sokolskim društvima dodeljene su zahvalnice.

Nakon nastupa, organizovano je zajedničko posluženje za goste, vežbače i gledaoce. Rastali smo se sa željom da ovakvih nastupa bude sve više, da mlade edukujemo u pravom smeru kako bi se deca u sve većem broju bavila sportom, vežbanjem.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u značajnoj meri je doprinelo realizaciji ove aktivnosti uplatom sredstava za njeno održavanje.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži