13. “JAVNI ČAS GIMNASTIKE” SOKOLSKOG DRUŠTVA VRŠAC

Dana 03.06.2017. godine u Sportskoj sali Hemijske škole u Vršcu, Sokolsko Društvo Vršac i Sokolski Savez Srbije organizovali su po 13. put susrete sokolskih društava Srbije pod nazivom: „JAVNI ČAS GIMNASTIKE – VRŠAC 2017“.

Bila je to prilika kako bi se roditelji, kao i svi zainteresovani upoznali sa jednim delom programa, koji se sprovodi u našem društvu.Na programu ovogodišnjih susreta u Vršcu bile su vežbe na tlu i akrobatika.

Sva Društva su imala na raspolaganju parter strunjaču dimenzija 10X10m, malu gredu, kose strunjače, švedsku klupu i sanduk.

U ime SD „Vršac“, domaćina ove manifestacije, obratio se Predsednik društva Zoran Čokorilo. On je zahvalio svim gostima, posetiocima i svim učesnicima što su uzeli učešća na današnjim susretima.

Potom se u ime Sokolskog saveza Beograda i Srbije obratio Mića Živanović, sa rečima o dosadašnjim i budućim aktivnostima Sokolskog Saveza Srbije i njegovih članica.

Na današnjoj smotri priključili su nam se naši sportski prijatelji iz Novog Sada – Sokolsko društvo Vojvodina.

PROGRAM

GIMNASTIKA ZA SVE – ZAJEDNIČKI NASTUP, tehnička podrška Fitness studio “8” iz Vršca

SD VRŠAC – GIMNASTIKA POČETNICA (4 – 6god) 

Poligon spretnosti, sastavljen od prirodnih oblika kretanja i gimnastičkih elemenata na tlu

SD VRŠAC – RAZVOJNA GIMNASTIKA (7 – 8god)

Sistem stanica - kružni rad, vežbe na niskoj gredi i tlu

SD VRŠAC – RAZVOJNA GIMNASTIKA (9 - 10god)

Parter – mala greda, prikaz elemenata na spravi

SD VOJVODINA – NOVI SAD, elementi parterne gimnastike uz muziku

SD VRŠAC – SPORTSKA GIMNASTIKA (10 – 17god.) – VEŽBE NA PARTERU

Prikaz gimnastičko-akrobatskih elemenata u parteru

Individualne  i grupne koreografije

DODELA ZAHVALNICA DRUŠTVIMA I POJEDINCIMA

Na kraju manifestacije dodeljene su zahvalnice društvima i klubovima, kao i svim učesnicima. U znak naročitog doprinosa u reprezentovanju SD “Vršac”, uručenesu nagrade članicama koje su ostvarile najbolje rezultate na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Bežigrada (SLO) u skokovima na maloj trambolini, kao i na OP Srbije u Beogradu, novembra 2016. godine. Simbolične plakete dobile su:

  1. Todorović Una
  2. Velić Mia
  3. Rosić Marija
  4. Mićić Marina
  5. Čokorilo Ana
  6. Rankov Una   

U solidno popunjenoj Sportskoj sali Hemijske škole, ceo program propratila je muzika sa razglasa dok se ceo tok takmičenja snimao.

Ukupno je nastupalo 95 dečaka i devojčica, uzrasta 4 – 17 godina. Ako se tom broju dodaju treneri i članovi društava i klubova, kao i publika, taj broj iznosio je oko 260 učesnika.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži