СЕДАМНАЕСТА СЕОСКА ОЛИМПИЈАДА СЕФКЕРИН 2017

Спортско рекреативно удружење „СОКО“ и Соколски Савез Србије организовали су седамнаести пут по реду Сеоску олимпијаду у Сефкерину.

Председник општине Опово, др. Зоран Тасић је у своје лично име и у име општине Опово пожелео добродошлицу свим гостима који су дошли из других општина као и пуно здравља и пуно успеха свим такмичарима и тиме отворио седамнаесту сеоску олимпијаду у Сефкерину:

„Изузетно ми је велика част и задовољство отворити седамнаесту сеоску олимпијаду. Седамнаест година је један велики и дуг период и добро је што ова екипа која ради на овој олимпијади у Сефкерину има тако дугу традицију, и поред свих тешкоћа успева да одржи један овако леп догађај.

Општина Опово ће као и што је радила у претходном периоду, подржавати све манифестације, све догађаје који промовишу спорт, здравље и биће увек уз све оне људе који имају добре намере, а очигледно је да је 17. година традиције ове манифестације добра намера да се сви ови млади људи и ова деца забављају, такмиче, остваре неке резултате и са дипломама, пехарима и медаљама оду кући и имају једно лепо и дивно искуство“.

У 10:30 сати одржана је традиционална трка беба, која се одржала седми пут ове године.

Ове године, као и претходне, новина је била промоција рвачког спорта у извођењу Рвачког клуба „СОКО 2016“ из Обреновца, на челу са вицешампионом бивше Југославије Павловић Ненадом.

Као и претходних година  организовано је такмичење у стреличарству уз сарадњу са стреличарским клубом „СОКО“ из Сефкерина, и стреличарским клубом „Панчево“ из Панчева.

Након такмичарског дела у стреличарству, одржана је и једночасовна обука за рад са луком и стрелом, где је било велико интересовање, како млађих, тако и старијих посетилаца олимпијаде за овај олимпијски спорт.

Након трке беба, и промоције рвачког спорта, уследиле су трке на 200m за предшколски узраст. Основци су од првог до осмог разреда трчали на 400m.

Настављено је са дисциплином пикадо у четири категорије, мушко - женска за млађе и старије. Следећа дисциплина је била скок у даљ из места, такође, а по истом принципу се наставило и са дисциплином трчање у џаку. Остале дисциплине су имале само једну категорију (бацање камена `с рамена, шутирање пенала, убацивање тројки).

Поред такмичара из Сефкерина, Опова, Баранде и Сакула, учествовали су и такмичари из Глогоња, Бесног Фока, Борче, Београдa, Панчева, Бора, Шабца, Обреновца.

Од соколских друштава дошли су: СОКО Шабац, СОКО Бор и Матица Београд са својим екипама.           

Основна школа Доситеј Обрадовић је омогућила свим такмичарима да користе њихове просторије у току такмичења.

Сеоску олимпијаду посетили су председник Соколског Савеза Србије – Петар Стакић; председник општине Опово – др. Зоран Тасић; помоћник председника општине Опово – Небојша Ковачевић; председник Управног одбора Спортског савеза општине Опово Фуад Баба - Алић, као и покрајински посланик Предраг Гинцуљиз Сефкерина.

Влада Републике Србије - Министартсво омладине и спорта, допринели су у значајној мери реализацији наших пројеката обезбеђивањем неопходних средстава за њихово финансирање преко Савеза Соко Србије.

По завршетку такмичарског дела учесници и присутни гости отишли су на ручак (војнички пасуљ) за чији квалитет и укус су се побринули Иван Ристић и Сава Крецуљ.

Ручак је сервиран у школској кухињи, па им овом приликом захваљујемо на помоћи у организацији и указаном гостопримству.

Ове године по свим дисциплинама укупно је учествовало 264. такмичара.

За прва три места обезбеђене су медаље дипломе и мајице, а за шутирање пенала и убацивање тројки плус поклон лопта.

Слике можете погледати на следећем линку https://www.dropbox.com/sh/fbnphsa5skjf0cb/AACSLn4nxP-SxNQrsGSoOMc3a?dl=0

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži