јун 22, 2024

СОКОЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ

www.sokolskisavezsrbije.rs

Председник

Петар Стакић, Проф.

Рођен у Београду, 1950. године где је завршио основну и средњу школу, Вишу школу за рекреацију, Факултет за физичку културу и постдипломске студије. У свету и код нас је завршио низ специјалистичких курсева и семинара везаних за едукацију, маркетинг и менаџмент у спорту.

Од 1980. до 1984. ради као стручни сарадник за рекреацију у Савезу за физичку културу општине Раковица, а од 1984. до 1992. је био секретар Градског савеза за спортску рекреацију „Партизан“. Од 1992. до 2011. године Асоцијацији „Спорт за све“ Београда, а од 2011. је програмски директор асоцијације.

Један је од обнављача Соколског покрета у Србији. Дугогодишњи спортиста, гимнастичар у друштву „Партизан-Раковица“, играо фудбал у младом тиму „Партизана“, друголигашу „Вождовачком“ и српсколигашу „Раковица“ у периоду од 1963. до 1984. године. Као спортски стручњак радио на развоју рекреације и масовног спорта као и у креирању и реализацији многих спортско-рекреативних манифестација у Београду, Србији и бившој Југославији.

Волонтерски је обављао дужност Председника Скупштине Савеза Соко Србије, био председник Соколског друштва Београд Матица и члан Председништва Соко Србије. Један је од оснивача Савеза стручњака за рекреацију Београда и гостујући предавач на Факултетима за спорт и гизичко васпитање у Београду, Новом саду и Бања Луци. Предавач је на семинарима и течајевима из области спорта и рекреације у Србији, Хрватској и БиХ. Члан је радне групе за израду Стартегије развоја спорта у Србији (област спорта за све-рекреација) и члан радних тела Међународне асоцијације спорт за све (ТАФИСА) и Међународне асоцијације за култиру и спорт (ИСЦА), са објављеним радовима на више међународних конгреса и конференција (Јапан, Кина, Малезија, Аргентина, Данска, Холандија).

Аутор је више пројеката у области рекреације (Сајам спортова на Београдском сајму, Дечији зимски фестивал, Ски фестивали на Јахорини и Копаонику, Сајам ЕXПО-ЗИМ на Београдском сајму, Еколошко-рекреативни камп на Перућцу).

Активан је промотер рекреативних манифестација (Београдска Бициклијада, Пешачењем до здравља, Вежбање старих лица, Дан изазова, Дан породичне рекреације, итд.).

Био је вођа делегације Сокола Србије на Свесоколском слету у Прагу 2000. године.

Председник Савеза од 2017. год.

Израда и одржавање: Modern Web Ideas