март 29, 2024

СОКОЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ

www.sokolskisavezsrbije.rs

СОКОЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

1 min read

Соколски Савез Србије и Соколски Савез Београда у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију организовали су посету Косову и Метохији (Лепосавић, Косовска Митровица, Звечан) 30.09.-01.10.2017 године у циљу сарадње са спортским организацијама и формирању соколских друштава на Косову и Метохији.

Делегацију Сокола Србије предводили су Председник Соколског Савеза Србије Петар Стакић, Председник Соколског Савеза Београда Милисав Живановић као и представници Спортског удружења Соко Сефкерин, Соколског друштва Београд Матица, Соколског друштва Батајница, Соколског спортског клуба Стари Диф и представник Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Београду и новинарка Радио телевизије Србије Сања Миленковић.

Током обиласка Косова и Метохије наша делегација посетила је  Факултет за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини (који се сада налази у Лепосавићу), састала се са председником Спортског Савеза Косова и Метохије господином Иваном Димитријевићем, спортским радницима из Косовске Митровице, представницима Спортско туристичке организације Лепосавић, Спортске организације Звечан као и са Председницима привремених органа  Лепосавића господина Зорана Тодића, Звечана господина Ивана Тодосијевића и Косовске Митровице господина Александра Спирића. Сви саговорници су захвалили за учешће деце са Косова и Метохије на Еко рекреативном кампу у Перућцу и на 19. Међународном фестивалу зимске дечије рекреације на Копаонику. У повратку делегација је  посетитла и манастир Бањска.

Током посете делегација је положила сузу поводом свечаног отварања спомен плоче српском хероју мајору Милану Тепићу.

Показана је велика заинтересованост свих делегација да се обнови соколски покрет а посебно соколска друштва на простору Косова и Метохије која су постојала од 1910 године тамо где за то постоје услови.

Посета Сокола Србије привукла је велику пажњу локалних медија посебно Телевизије Мост која је објавила прилог у свом дневнику о посети наше делегације. Такоће наши делегати су на истој телевизији гостовали у емисији „Јутро“ у којој су говорили о соколском покрету и соколским активностима како у прошлости тако и данас.

Соколски Савез Србије захваљује Канцеларији за Косово и Метохију на челу са господином Ђурићем која је препознала значај ове посете и финансирала превоз наше делегације од Београда до Косова и Метохије.

Трошкове смештаја и исхране сносили су сами учесници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Израда и одржавање: Modern Web Ideas