april 30, 2024

SOKOLSKI SAVEZ SRBIJE

www.sokolskisavezsrbije.rs

SOKOLSKI SAVEZ SRBIJE U POSETI KOSOVU I METOHIJI

1 min read

Sokolski Savez Srbije i Sokolski Savez Beograda u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju organizovali su posetu Kosovu i Metohiji (Leposavić, Kosovska Mitrovica, Zvečan) 30.09.-01.10.2017 godine u cilju saradnje sa sportskim organizacijama i formiranju sokolskih društava na Kosovu i Metohiji.

Delegaciju Sokola Srbije predvodili su Predsednik Sokolskog Saveza Srbije Petar Stakić, Predsednik Sokolskog Saveza Beograda Milisav Živanović kao i predstavnici Sportskog udruženja Soko Sefkerin, Sokolskog društva Beograd Matica, Sokolskog društva Batajnica, Sokolskog sportskog kluba Stari Dif i predstavnik Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu i novinarka Radio televizije Srbije Sanja Milenković.

Tokom obilaska Kosova i Metohije naša delegacija posetila je  Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini (koji se sada nalazi u Leposaviću), sastala se sa predsednikom Sportskog Saveza Kosova i Metohije gospodinom Ivanom Dimitrijevićem, sportskim radnicima iz Kosovske Mitrovice, predstavnicima Sportsko turističke organizacije Leposavić, Sportske organizacije Zvečan kao i sa Predsednicima privremenih organa  Leposavića gospodina Zorana Todića, Zvečana gospodina Ivana Todosijevića i Kosovske Mitrovice gospodina Aleksandra Spirića. Svi sagovornici su zahvalili za učešće dece sa Kosova i Metohije na Eko rekreativnom kampu u Perućcu i na 19. Međunarodnom festivalu zimske dečije rekreacije na Kopaoniku. U povratku delegacija je  posetitla i manastir Banjska.

Tokom posete delegacija je položila suzu povodom svečanog otvaranja spomen ploče srpskom heroju majoru Milanu Tepiću.

Pokazana je velika zainteresovanost svih delegacija da se obnovi sokolski pokret a posebno sokolska društva na prostoru Kosova i Metohije koja su postojala od 1910 godine tamo gde za to postoje uslovi.

Poseta Sokola Srbije privukla je veliku pažnju lokalnih medija posebno Televizije Most koja je objavila prilog u svom dnevniku o poseti naše delegacije. Takoće naši delegati su na istoj televiziji gostovali u emisiji „Jutro“ u kojoj su govorili o sokolskom pokretu i sokolskim aktivnostima kako u prošlosti tako i danas.

Sokolski Savez Srbije zahvaljuje Kancelariji za Kosovo i Metohiju na čelu sa gospodinom Đurićem koja je prepoznala značaj ove posete i finansirala prevoz naše delegacije od Beograda do Kosova i Metohije.

Troškove smeštaja i ishrane snosili su sami učesnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Израда и одржавање: Modern Web Ideas