март 29, 2024

СОКОЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ

www.sokolskisavezsrbije.rs

ЊЕНА ЕКСЕЛЕНЦИЈА ИВАНА ХЛАВСОВА АМБАСАДОРКА ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ У СРБИЈИ У ПОСЕТИ СОКОЛИМА СРБИЈЕ

Њена Екселенција Амбасадорка Чешке Републике посетила је данас канцеларију Соколског Савеза Србије и том приликом се ближе упознала са радом и историјатом целокупног соколског покрета у нашој земљи.

Њену екселенцију примили су Председник Соколског Савеза Србије Петар Стакић, Секретар Савеза Иван Живановић, Председник Соколског Савеза Београда Милисав Живановић и Председник Соколског друштва Београд Матица Александар Аничић.

 Амбасадорка је у посету дошла у циљу наставка сарадње, након што је у јуну 2017. године делегација Соколског Савеза посетила Амбасаду Чешке. Том приликом Амбасадорка је изразила жељу да посети зграду Соколског дома Београд Матица (данас Градски центар за физичку културу Београда) и да види у каквим условима ради соколски покрет у нашој земљи.

Током разговора који је трајао дуже од сат времена разговарано је о наставку сарадње као и о новим видовима сарадње Сокола Србије са чешком мањином у нашој земљи, проширењу сарадње са Чешким Соколским Савезом, борби око повраћаја соколске имовине у Србији, одласку вежбача из Србије на Свесоколски Слет у Праг у јулу месецу 2018. године, и програму прославе „100 година од победе Србије у Првом светском рату“ који Соколски Савез организује током целе 2018. године.

Амбасадорка је посебно препоручила сарадњу сокола из појединих градова у Србији са чешким градским соколским друштвима у циљу размене искустава и међусобних посета.

Председник Соколског Савеза Петар Стакић позвао је Амбасадорку да током године посети неколико акција и манифестација које Соколи организују, што је Амбасадорка са одушевљењем прихватила. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Израда и одржавање: Modern Web Ideas