april 20, 2024

SOKOLSKI SAVEZ SRBIJE

www.sokolskisavezsrbije.rs

NJENA EKSELENCIJA IVANA HLAVSOVA AMBASADORKA ČEŠKE REPUBLIKE U SRBIJI U POSETI SOKOLIMA SRBIJE

Njena Ekselencija Ambasadorka Češke Republike posetila je danas kancelariju Sokolskog Saveza Srbije i tom prilikom se bliže upoznala sa radom i istorijatom celokupnog sokolskog pokreta u našoj zemlji.

Njenu ekselenciju primili su Predsednik Sokolskog Saveza Srbije Petar Stakić, Sekretar Saveza Ivan Živanović, Predsednik Sokolskog Saveza Beograda Milisav Živanović i Predsednik Sokolskog društva Beograd Matica Aleksandar Aničić.

 Ambasadorka je u posetu došla u cilju nastavka saradnje, nakon što je u junu 2017. godine delegacija Sokolskog Saveza posetila Ambasadu Češke. Tom prilikom Ambasadorka je izrazila želju da poseti zgradu Sokolskog doma Beograd Matica (danas Gradski centar za fizičku kulturu Beograda) i da vidi u kakvim uslovima radi sokolski pokret u našoj zemlji.

Tokom razgovora koji je trajao duže od sat vremena razgovarano je o nastavku saradnje kao i o novim vidovima saradnje Sokola Srbije sa češkom manjinom u našoj zemlji, proširenju saradnje sa Češkim Sokolskim Savezom, borbi oko povraćaja sokolske imovine u Srbiji, odlasku vežbača iz Srbije na Svesokolski Slet u Prag u julu mesecu 2018. godine, i programu proslave „100 godina od pobede Srbije u Prvom svetskom ratu“ koji Sokolski Savez organizuje tokom cele 2018. godine.

Ambasadorka je posebno preporučila saradnju sokola iz pojedinih gradova u Srbiji sa češkim gradskim sokolskim društvima u cilju razmene iskustava i međusobnih poseta.

Predsednik Sokolskog Saveza Petar Stakić pozvao je Ambasadorku da tokom godine poseti nekoliko akcija i manifestacija koje Sokoli organizuju, što je Ambasadorka sa oduševljenjem prihvatila. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Израда и одржавање: Modern Web Ideas